Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015 11:41

Στο πένθος η Ρουμανία

Στο πένθος η Ρουμανία

Τραγικό πολύνεκρο ατύχημα στο Club Colectiv (upd 14/12/15)

Περίπου 200 άτομα, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μία συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ, την Παρασκευή 29/10/2015.

61 άνθρωποι (update 14/12/2015), στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ρουμανίας από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ξημερώματα Σαββάτου 31/10/2015 στο νυχτερινό κέντρο.

Και ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί...

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκε πανικός καθώς ένα σόου με πυροτεχνήματα στάθηκε η αιτία να ξεσπάσει ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Ο κόσμος που βρίσκονταν στο κέντρο προσπάθησε να βγει έξω από αυτό από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε αφού η δεύτερη έξοδος ήταν κλειδωμένη. Πολλά από τα θύματα υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν.

Το ατύχημα αποτέλεσε το έναυσμα για μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις σε όλη τη Ρουμανία, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση του Πρωθυπουργού της χώρας, κ. Victor Ponta αλλά και της κυβέρνησης...